tiistai 21. helmikuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Kuuba

J: Viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäisimpänä (käytinkö mä just noin kliseetä sanontaa?) meidän reissun kohteena on Kuuba! Ah, rommia, sikareita ja vanhoja autoja. Ei mun mielestä kovin huono lopetus maailmanympärimatkalle, vai mitä?

Kuuba ei oo kyllä mikään helpoin kohde, varsinkaan kun matkailusta ei vielä ole ihan hirveästi kokemusta. Kuuba on jotenkin niin "sulkeutunut"  ja erilainen maa verrattuna meidän muihin kohteisiin, että kieltämättä sitä tulee välillä mietittyä miten pärjätään. Siellä muun muassa on käytössä sellanen kahden valuutan järjestelmä: on paikallispeso ja turistipeso. Öh, miten nämäkin erottaa ja tietää mikä hinta on milläkin pesolla? Okei, toi raha-asia on varmaan huolista pienin mutta käytin nyt esimerkkinä. Eiköhän me kuitenkin sieltäkin kunnialla selviydytä! Heh, paitsi että ollaan siellä juuri hurrikaanikautena. Perun sanani, me kuollaan sinne.




Katteltiin sunnuntaina Sofian kanssa majotusta Kuubaan. Se on kuitenkin aika varma juttu, että me ollaan siellä aikataulun mukaisesti (ellei nyt jotain katastrofaalista tapahdu) niin majoituksen voi ihan hyvin varata etukäteen. Me ensin ajateltiin hotellia mutta hintoja katsellessa päädyttiin kuitenkin sellaseen kotimajoitus-vaihtoehtoon. Majoitutaan siis kuubalaisen perheen luona! Se oli ihan mielettömän halpa ja nää kotimajotukset oli saanut eniten hyviä arvosteluja kaikkialla. Tämä onkin vissiin tosi yleinen tapa majoittua Kuubassa. Tulee myös parempi mieli kun rahat menee oikeasti kuubalaisille, jotka sitä tarvitsee. Hotellithan tuolla omistaa pääasiassa valtio, joten raha menee nyt parempaan kohteeseen: kuubalaisille, ei valtiolle.

Me ollaan Kuubassa 5 päivää, joten ihan hirveästi meillä ei ole aikaa. Suunnitelmana meillä on nauttia olostamme ja viimesistä reissupäivistä. Kierrellään ympäri Havannaa kävellen ja ihmetellen. Saatetaan tehdä päiväretkiä muuallekin, jos tulee jotain sellasta vastaan mikä on pakko nähdä ja kokea. Musta kuitenkin tuntuu, että pelkkä Havanna itsessään on jo niin erilainen ja ihmeellinen paikka, että ollaan ihan onnellisia pelkästään sielläkin.

Kuubasta lennetään sitten Moskovan kautta kotia kohti. Oma sänky taitaa tuntua tuolloin 8. syyskuuta maailman parhaalta asialta.


Kuvat Pinterestistä.

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)